cover - steeg - waardigheid

Benny Giay 2020
Om de menselijke waardigheid in Papua,

persverklaringen en pastorale brieven van het Oecumenisch Forum van kerken in Papua 2012 – 2018

ISBN 978-90-828978-9-0

Olst, Werkgroep Papoea Solidariteit, 71 pag. € 5,00 plus verzendkosten

Dit boekje van 71 pagina’s is een verkorte vertaling van “Surat-surat Gembala” van 2018. Het bevat verklaringen, oproepen en overwegingen bij de situatie in Papua. Van “binnenuit” wordt bericht over hoe het is om onder Indonesisch bestuur te leven. De problemen (of beter: de nood) worden benoemd: het racisme, de economische opbouw die ten goed komt aan transmigranten en grote bedrijven, het geweld van politie en leger die hun gang kunnen gaan zonder dat de verantwoordelijke ter verantwoording worden geroepen, de schending van mensenrechten. De kerkelijke leiders geven stem aan hen die geen stem hebben en aan wie het zwijgen wordt opgelegd. Ze doen een beroep op de verantwoordelijken, ze vragen, smeken, dat er recht gedaan wordt, dat er bereidheid is naar de Papoea’s te luisteren en dat er een dialoog gehouden wordt, maar dan een echte dialoog, met een derde neutrale partij als bemiddelaar Waarom gebeurt dat niet? Het gaat de schrijvers, leiders van de vier grote protestantse kerken, om de menselijke waardigheid in Papua.

Om het boek actueel te maken zijn drie stukken toegevoegd die niet in het oorspronkelijke boek staan. Het betreft een document dat begin 2019 aan een delegatie van de Wereldraad van Kerken werd overhandigd. Verder een oproep aan de internationale gemeenschap naar aanleiding van de racistische aanvallen op Papua studenten in augustus 2019, en ten slotte een oproep van de kerkleiding van één van de kerken gericht aan gemeenten en voorgangers.
Bestel per email bij H.J. van der Steeg, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Hapin, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..