Onlangs is het boek De Getuigenissen: Papoea uitgekomen. Het is een vertaling van The Testimony Project PAPUA van Dr Charles Farhadian. Papoea's vertellen er zelf hun verhaal.Ze vertellen wat het betekent te leven in West-Papoea, onder Indonesisch bestuur. Het zijn gewone Papoea's die zich ingezet hebben voor hun volk en hun vrijheid. Alle twaalf kregen in hun leven te maken met bedreigingen, gevangenschap of met ernstige schendingen van hun burgerrechten en hun mensenrechten.

Rode draad vormt hun vaste geloof dat de Papoea’s eenmaal in vrijheid zullen leven. De foto's van Stephan Babuljak uit San Francisco versterken de krachtige boodschap van deze Papoea's.


Verschillende van de Papoea's die hier hun levensverhaal vertellen hebben bescherming gekregen in campagnes van Amnnesty International. 

Hapin bestuurslid At Ipenburg heeft goede contacten met Huub Lems, geen onbekende in kringen van hen die Papoea een warm hart toedragen. Huub heeft de publicatie van het boek financieel mogelijk gemaakt. Het boek kost € 17,50 euro, inclusief verzendkosten en is te bestellen op de website van Hapin: http://hapin.nl/?page=342.


Lees De Getuigenissen: Papoea van Charles Farhadian (foto's Stephan Babuljak)