De selectieve verontwaardiging van onze regering op executies in Indonesië PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 16 januari 2015 20:53

Koenders: 'Gevolgen voor banden Indonesië bij executie'(Dagblad Trouw)

https://pod.orkz.net/posts/1764818  (weblog van Bert Ernste)

pdf klik hier. Open brief aan minister Koenders / Open letter to minister Koenders

 

De selectieve verontwaardiging van onze regering op executies in Indonesië

 

Al jarenlang wordt er door mensenrechtenorganisaties aangedrongen op aktie vanuit de Nederlandse regering op het geweld door het Indonesische leger ten aanzien van de Papua's in ons voormalige Nederlands Nieuw-Guinea.

Eveneens al jarenlang worden al die oproepen om acties ten aanzien van incidenten in West-Papua waarbij tientallen onschuldige Papuaburgers omkwamen door de Nederlandse regering genegeerd.

Eveneens worden al jarenlang bizarre gevangenisstraffen voor het hijsen van de West-Papuavlag door de Nederlandse regering genegeerd.

En al die schijnheiligheid wordt uitsluitend ingegeven door de handelsbelangen en het willen wegraderen van de verantwoordelijkheid die de Nederlandse regering op zich genomen had om West-Papua te leiden naar een onafhankelijke staat in 1970

Nu ineens roept minister Koenders dat Indonesië moet rekenen op maatregelen als ze een voor een drugsdelict veroordeelde Nederlander willen executeren.

Iemand die betrokken is bij de productie van xtc is kennelijk voor onze regering meer waard dan al die onschuldige Papuaburgers, waaronder lagere schoolkinderen.

Ik heb er maar één woord voor: schande schande schande!!!!!!!!