In de Stadschouwburg in Amsterdam werd op 8 en 9 februari 2014 uitgevoerd:

Kain Pikul 2 - Geblinddoekte Verhalen

Stichting Julius Leeft / John Leerdam

Een werkelijk fantastische theatervoorstelling en een dolenthousiast publiek.  Hieronder enkele impressies:

 

bij de entree fragment Moluks koor:

 

bij de entree fragment Papua muziek:

 

voor het fotoalbum: klik op " lees meer" hieronder rechts.

Enkele foto's (22) in een imagepresentatie

 

 

Kain Pikul 2 - Geblinddoekte Verhalen

Stichting Julius Leeft / John Leerdam

Na het succes van de voorstellingen Claus! en Hoe duur was de suiker? presenteert Stichting Julius Leeft! Kain Pikul 2 - Geblinddoekte Verhalen.

In december 2007 regisseerde John Leerdam de muzikale geënsceneerde reading Kain Pikul - Geblinddoekte Verhalen, over de relatie tussen de Molukse gemeenschap en Nederland. Het was één van de eerste theatervoorstellingen over deze beladen geschiedenis. Tal van prominenten en politici werkten eraan mee. De voorstelling was een collage van monologen, muziek, zang, gedichten, historisch beeldmateriaal en verslagen uit de Tweede Kamer. Fictieve en historische getuigenissen van personen onder andere betrokken bij de Molukse treinkapingen wisselden elkaar af. De voorstelling speelde indertijd in een volledig uitverkocht Paradiso en maakte veel emoties los bij toeschouwers en deelnemers.

Zeven jaar later spelen dezelfde emoties nog steeds een rol in de relatie van Molukkers met Nederland. De voorstelling biedt inzicht in deze gecompliceerde relatie. 'Ik vocht voor Oranje, ik was een soldaat. Maar eenmaal in Holland zette je mij op straat'. Nu komt de voorstelling terug, in een nieuwe, actuele bewerking. Met aandacht voor Nederlands Nieuw Guinea, de laatste voormalige kolonie van Nederland met een vergeten volk: de Papua's. Hun geschiedenis in relatie tot Nederland toont veel gelijkenissen met die van de Molukkers.